Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A teljes ellátást az OEP finanszírozza!
  2018-09-28 19:58:58, péntek
 
  Egyedülálló szemléletű, modern családi centrum a Budai Irgalmasrendi Kórházban
2018. szeptember 28. péntek 18:52
A Frankel Leó úti Irgalmasrendi Kórházban új épületszárny épül, ahol a gyógyintézményen belül létrehozták a Keresztény Családi Centrumot.
......


Az egyedi szemléletű centrumban az elmúlt hónapok során hatalmas fejlesztés ment végbe: ősztől 21. századi elvárásoknak megfelelő minőségű szakrendelők, vizsgálók, műtők, orvosi eszközök és kiváló szakemberek várják a pácienseket.
Az országos területi ellátást biztosító Budai Irgalmas rendi Kórházban (BIK) működő Keresztény Családi Centrum célja, hogy segítséget nyújtson a családalapításban, és az ezzel kapcsolatban felmerülő problémák orvoslásában. A centrum természetesen nyitva áll minden házaspár, párkapcsolatban élő, illetve egyedülálló nő és férfi, továbbá serdülőkorban lévő fiatal nő és férfi előtt, aki egyetért a BIK szemléletével és elveivel. A teljes ellátást az OEP finanszírozza.
Országosan is egyedülálló az a szemléletmód, ahogy a hozzájuk forduló betegekkel foglalkoznak. A mai egészségügyi gyakorlatban a beteg felkeres egy szakorvost, majd szükség esetén a következő szakterületen is a páciens jelenik meg - már leletekkel, diagnózisokkal, beutalókkal a kezében. A Keresztény Családi Centrumban ezzel szemben egy jól képzett koordinációs kolléga az alapvető egészségügyi kérdések mellett már első alkalommal annak okát is megbeszéli a pácienssel, amiért felkereste az intézményt, majd az elmondottak alapján beutalja az összes szükséges vizsgálatra. Az eredményeket a koordinátor segítségével az érintett szakorvosok közösen elemzik ki, és együtt határozzák meg a további szükséges lépéseket, ami alapján a koordinátor egyezteti a vizsgálati időpontokat is. Így nem a páciensnek magának kell felkutatnia a szakorvosokat, beutalóért sorban állni a háziorvosnál, és nem kell hívogatni a rendelőket külön-külön a vizsgálati időpontért, illetve a leletekért.
Mint dr. Reiter József, a Budai Irgalmas rendi Kórház főigazgatója elmondta, az utóbbi hónapok során kormányzati támogatással széles körű orvos ieszköz-beszerzés valósult meg a családi centrumban: az urológiai-andrológiai, a nőgyógyászati, a sebészeti, az orvosi laboratórium, a radiológiai osztályok gyógyító munkájának minőségét segítő eszközök beszállítása és beüzemelése is megtörtént. Emellett új, kényelmes és ergonomikus kialakítású ágyakat is beszereztek, sőt, ezek a motorral ellátott ágyak a műtétek utáni felállást segítő funkcióval is rendelkeznek.
A beszerzett orvosi eszközök többek között azt a célt is szolgálják, hogy feltárás nélkül, azaz kis kimenetű sebbel legyenek elvégezhetőek a sebészeti beavatkozások - emelte ki a főigazgató. - A 4K felbontású kamera segítségével beavatkozást végző orvos a műtéti helyszínt tökéletesen kontrollálni tudja, ezáltal az operáció sokkal pontosabb lehet. Ezek az orvosi eszközök a jelenleg a piacon beszerezhető legmodernebb és legjobb minőségű készülékek, amelyeknek köszönhetően igen sokféle műtéti beavatkozást lehet elvégezni. A centrum életre hívása a kórházban korábban nem végzett terhesgondozás megvalósítását is szükségessé tette: az ehhez szükséges CTG- és ultrahanggépek beszerzése is részét képezte a nyári beruházásnak. A legmodernebb nőgyógyászati szoftverekkel ellátott 3D-s és 4D-s utolsó generációs ultrahang készülékekkel már nagyon korai genetikai szűrővizsgálatok végezhetők - hangsúlyozta dr. Reiter József.
A Keresztény Családi Centrum, illetve a kórház osztályai természetesen nemcsak a gyermekvállalási céllal érkező pácienseket fogadják, hanem minden felnőtt férfit és nőt, aki bármilyen egészségügyi problémával vagy épp preventív kérdéssel, kéréssel érkezik.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Címkék: gyógyintézményen, szűrővizsgálatok, gyermekvállalási, párkapcsolatban, megvalósítását, ultrahanggépek, terhesgondozás, diagnózisokkal, nőgyógyászati, szakterületen, finanszírozza, elvégezhetőek, szakorvosokat, természetesen, szemléletével, irgalmasrendi, szoftverekkel, készülékekkel, beavatkozások, serdülőkorban, beavatkozást, elvárásoknak, gyakorlatban, kapcsolatban, egészségügyi, támogatással, laboratórium, beszállítása, rendelkeznek, orvoslásában, foglalkoznak, szakrendelők, szemléletmód, főigazgatója, kontrollálni, segítségével, gyógyintézményen belül, egyedi szemléletű, elmúlt hónapok, országos területi, ezzel kapcsolatban, centrum természetesen, teljes ellátást, hozzájuk forduló, beteg felkeres, következő szakterületen, páciens jelenik, alapvető egészségügyi, elmondottak alapján, összes szükséges, koordinátor segítségével, érintett szakorvosok, Budai Irgalmasrendi Kórházban, Frankel Leó, Irgalmasrendi Kórházban, Keresztény Családi Centrumot, Budai Irgalmas, Keresztény Családi Centrum, Keresztény Családi Centrumban, Reiter József,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az engedelmesség miért nem vál...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Soha ne kedvezz...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Mindig jusson idő nevetni  Makszim Gorkij gondolata  Nem tudhatod  Julian Brass gondolata  Szívem  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Szép estét  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Irgalom és ítélet  Alázat  Png telefon  Még csak most kezdődik a nap  Az igazi szeretetért rendszeri...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Garai Gábor - Takarítás  210 éve született a SZÓZAT meg...  Sose bánj semmit  Nem méltó hozzád  Nem méltó hozzád  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Nem számIt  Facebookon kaptam  Reggel van  Alázat  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Tavaszi kép  Boldog születésnapot a ma ünne...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A boldog családok mind hasonló...  Png lepke  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Elköszönt  Esti kép  képre írva  Éretlen vers  Albert Einsteinről  Paul David Tripp Április 21  Akarat  Akarat  Kaffka_Margit  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png virág  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Mi lenne ha  Bertolt Brecht -től idézet 
Bejegyzés Címkék
gyógyintézményen belül, egyedi szemléletű, elmúlt hónapok, országos területi, ezzel kapcsolatban, centrum természetesen, teljes ellátást, hozzájuk forduló, beteg felkeres, következő szakterületen, páciens jelenik, alapvető egészségügyi, elmondottak alapján, összes szükséges, koordinátor segítségével, érintett szakorvosok, további szükséges, koordinátor egyezteti, vizsgálati időpontokat, páciensnek magának, rendelőket külön-külön, vizsgálati időpontért, utóbbi hónapok, családi centrumban, orvosi laboratórium, radiológiai osztályok, motorral ellátott, műtétek utáni, beszerzett orvosi, sebészeti beavatkozások, műtéti helyszínt, operáció sokkal, orvosi eszközök, piacon beszerezhető, centrum életre, kórházban korábban, ehhez szükséges, nyári beruházásnak, legmodernebb nőgyógyászati, kórház osztályai, gyermekvállalási céllal, gyógyintézményen, szűrővizsgálatok, gyermekvállalási, párkapcsolatban, megvalósítását, ultrahanggépek, terhesgondozás, diagnózisokkal, nőgyógyászati, szakterületen, finanszírozza, elvégezhetőek, szakorvosokat, természetesen, szemléletével, irgalmasrendi, szoftverekkel, készülékekkel, beavatkozások, serdülőkorban, beavatkozást, elvárásoknak, gyakorlatban, kapcsolatban, egészségügyi, támogatással, laboratórium, beszállítása, rendelkeznek, orvoslásában, foglalkoznak, szakrendelők, szemléletmód, főigazgatója, kontrollálni, segítségével, beruházásnak, épületszárny, legmodernebb, eredményeket, beszerezhető, koordinációs, hangsúlyozta, köszönhetően, háziorvosnál, egyedülálló, vizsgálatra, kialakítású, beszereztek, ergonomikus, koordinátor, beüzemelése, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4386
  • e Hét: 39372
  • e Hónap: 72526
  • e Év: 306273
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.